Opleidingsschool

Van jong talent naar nieuwe collega

Als school vinden wij het belangrijk om jonge mensen op te leiden. Het Zuiderzee College doet dan ook mee aan het programma Opleiden in de school (Oids). Door tijd en energie in studenten te steken, dragen we bij aan het kwalitatief goed opleiden van toekomstige docenten. Zo geven we onszelf als school toegang tot vakbekwame, jonge docenten met actuele kennis. Het resultaat? Een sterk en gebalanceerd personeelsbestand.

Bij Oids werken hogescholen en universiteiten nauw samen met het werkveld; een goede aansluiting is zo gegarandeerd. Binnen het Zuiderzee College valt Oids onder de verantwoording van schoolopleider Maaike Schroots  en een aantal werkplekbegeleiders; dit zijn docenten die zijn opgeleid om een student op zijn werkplek binnen onze school goed te begeleiden. Samen slaan zij een brug tussen de theorie van de opleiding en de praktijk van de school.

stage

Stage De stage is een onderdeel van Loopbaandossier van LOB (loopbaanoriëntatie en –begeleiding). De leerlingen doen hiermee een goede (werk)ervaring op die belangrijk is voor hun loopbaanontwikkeling en de keuzes die zij moeten maken. Zij leren zo niet alleen veel...

Open Dag

Open Dag

Open dag Ouders en kinderen kunnen onze school komen bekijken op: zaterdag 11 februari 2023 van 10.00 uur tot 13.00 uur.