Sterk Techniek Onderwijs

Zo werkt het Zuiderzee College aan Sterk Techniek Onderwijs

Bij het Zuiderzee College staan we voor onderwijs dat leerlingen goed voorbereid op een opleiding en op werk. Daarom doen we mee aan het project Sterk Techniek Onderwijs. Samen met drie andere scholen uit de regio zorgen we voor actueel en aantrekkelijk techniek- en technologieonderwijs dat leerlingen nog enthousiaster voor het vak techniek moet maken. We werken daarbij samen met het regionale bedrijfsleven, het mbo en het basisonderwijs.

Hoe zorgen we in onze lessen voor Sterk Techniek Onderwijs?

  • Binnen onze school zoeken wij naast onze standaardvakken en profielen (Media, Vormgeving & ICT, Zorg & Welzijn en Economie & Ondernemen) naar raakvlakken tussen innovatieve technologie en echte uitdagingen. Uitgangspunt is voor ons de zeven werelden van techniek.
  • Nieuwe vakken die wij aanbieden zijn bijvoorbeeld Innovatie & Prototyping (I&P) en Sign. Bij I&P gaan leerlingen bijvoorbeeld aan de slag met duurzaamheid. Zo hebben zij opdrachten rondom de circulaire economie, gaan zij aan de slag met uitdagingen rondom wonen (tiny houses) en voeding (future farming en smart gardens). Ook gaan zij aan de slag met onderzoeken en ontwerpen op het gebied van mixed reality, robotica en digitale fabricage (3d printen en lasersnijden). Bij Sign gaan de leerlingen aan de slag met digitaal ontwerpen. Ze leren omgaan met printers, plotters en hittepersen. Zo maken zij stickers, posters en andere reclame-uitingen.
  • Docenten van het Zuiderzee College volgen verschillende cursussen via het platform vmbo. Maar ook daarbuiten. Zo zijn er trainingen geweest voor het omgaan met drones, robotarmen en vormgeving.

We werken ook op deze manieren aan Sterk Techniek Onderwijs:

  • Naast nieuwe lessen werken wij actief samen met het bedrijfsleven. Wij participeren in Techlands. Daarnaast zijn wij bezig met een circulaire design challenge via de Green Business Club in Zaandam. Ook hebben wij meegedaan aan de Zaanse Uitdagingen. En maken wij regelmatig media-uitingen voor Ondernemersvereniging Zuid Zaandam. Ook zijn er samenwerkingen op het gebied van food processing.
  • Wij werken samen met de basisscholen van Agora en Zaan Primair. Wij ontvangen op de vrijdag leerlingen in ons hypermoderne techlab. Leerlingen gaan aan de slag met media (digitale nieuwsproductie, stop motion en animaties maken), robotica leerlingen participeren in een mars project waarbij zij een eigen mars rover maken) en mixed reality. Leerlingen maken een planetarium in AR en gaan op ruimtereis in VR.
  • Wij participeren ook in de PET. Tijdens de laatste editie hebben wij een stop-motion film aangeboden. In de volgende editie gaan wij aan de slag met robotica (mbots, robotarm) en mixed reality (VR en AR).
  • Meer informatie of wil je samenwerken met het Zuiderzee College?

Neem contact op met p.reedijk@zuiderzee-college.nl

Zie hier de 3D tour.

stage

Stage De stage is een onderdeel van Loopbaandossier van LOB (loopbaanoriëntatie en –begeleiding). De leerlingen doen hiermee een goede (werk)ervaring op die belangrijk is voor hun loopbaanontwikkeling en de keuzes die zij moeten maken. Zij leren zo niet alleen veel...

Open lesmiddagen op het Zuiderzee College

Open lesmiddagen op het Zuiderzee College

Open lesmiddagen op het Zuiderzee College Woensdag 18 januari 2023 en woensdag 1 februari 2023 zijn de open lesmiddagen. De open lesmiddagen zijn gepland van 13.30 uur tot 15.30 uur. U kunt uw kind via deze Link aanmelden. Open dag en open avond Dit jaar hebben wij...