De onderbouw

Het eerste jaar: kennismaken

In groep 8 krijgen de leerlingen een leerwegadvies. Ons streven is ervoor te zorgen dat leerlingen van dezelfde basisschool met hetzelfde advies zoveel mogelijk bij elkaar in de klas komen. Tijdens dit eerste leerjaar wennen de leerlingen aan het reilen en zeilen op een school voor voortgezet onderwijs. Om de eerste stappen zo soepel mogelijk te laten verlopen, organiseren wij in het begin van het schooljaar verschillende kennismakingactiviteiten. Binnen 3 maanden zijn de meeste leerlingen al helemaal gewend aan hun nieuwe school.

Het tweede leerjaar: een keuze maken

In het tweede leerjaar, zijn de klassen net als leerjaar 1, op niveau van de leerwegen basis, kader en theoretisch ingedeeld. Het tweede leerjaar is het jaar in de aanloop naar de bovenbouw. In dit jaar wordt bepaald in welk profiel en in welke vakken een leerling eindexamen gaat doen in de bovenbouw. Om een goede keuze te maken, verzorgen de decanen en de mentoren begeleiding in de loopbaanoriëntatie.

stage

Stage De stage is een onderdeel van Loopbaandossier van LOB (loopbaanoriëntatie en –begeleiding). De leerlingen doen hiermee een goede (werk)ervaring op die belangrijk is voor hun loopbaanontwikkeling en de keuzes die zij moeten maken. Zij leren zo niet alleen veel...

Open Dag

Open Dag

Open dag Ouders en kinderen kunnen onze school komen bekijken op: zaterdag 11 februari 2023 van 10.00 uur tot 13.00 uur.