De onderbouw

Het eerste jaar: kennismaken
In groep 8 van de basisschool krijgen de leerlingen een leerwegadvies. Het streven is ervoor te zorgen dat leerlingen van dezelfde basisschool zoveel mogelijk bij elkaar in de klas komen. Tijdens dit eerste jaar wennen de nieuwe leerlingen aan het reilen en zeilen op een school voor voortgezet onderwijs. Om de eerste stappen zo soepel mogelijk te laten verlopen, organiseren wij in het begin van het schooljaar kennismakingsactiviteiten. Binnen 3 maanden zijn de meeste nieuwe leerlingen helemaal gewend aan de nieuwe regelmaat.

Het tweede jaar: kiezen
In het tweede jaar zijn er klassen op het niveau van de leerwegen basis, kader en theoretisch. Het is de aanloop naar de bovenbouw. In dit jaar wordt bepaald in welke leerweg of in welk profiel de leerling examen gaat doen in de bovenbouw. Om een goede keuze te kunnen maken, verzorgen de decanen en de loopbaancoaches begeleiding in de loopbaanoriëntatie. Aan het eind van het tweede jaar krijgen de leerlingen een advies over de verdere schoolcarrière.

stage

Stage De stage is een onderdeel van Loopbaandossier van LOB (loopbaanoriëntatie en –begeleiding). De leerlingen doen hiermee een goede (werk)ervaring op die belangrijk is voor hun loopbaanontwikkeling en de keuzes die zij moeten maken. Zij leren zo niet alleen veel...

Open Dag

Open Dag

Open dag Ouders en kinderen kunnen onze school komen bekijken op: zaterdag 11 februari 2023 van 10.00 uur tot 13.00 uur.