Dé kans voor jou

Beste leerling van groep 8, 

Nog even en dan zit je basisschooltijd erop. Jammer, maar er breekt ook een hele leuke, nieuwe tijd aan op de middelbare school! De komende periode ga je op zoek naar de school die perfect bij jou past. Op onze vmbo-school kun je voorbereidend beroepsonderwijs en theoretisch onderwijs volgen. We hopen dat je voor het Zuiderzee College kiest!

Maar natuurlijk wil jij dan eerst meer over onze school weten. Op het Zuiderzee College kom je in één van onze brugklassen. Wij hebben drie soorten brugklassen: basis/kader klassen, kader/mavo klassen en mavo plusklas.

Als blijkt dat je onder of boven je niveau zit, kun je overstappen naar een ander niveau. Je mentor bespreekt dat met jou en je ouders.

Is het Zuiderzee College dan alleen maar leren? Nee. We gaan samen met jou ontdekken waar jij goed in bent. Je krijgt een LOB-coach (Loopbaan Oriëntatie en Begeleiding–coach) die je helpt nieuwe talenten te ontdekken. Die helpt je ook bij het maken van keuzes in de brugklas, maar ook in hogere leerjaren. Je krijgt dus veel begeleiding, maar bedenk dat het aan jou is om te laten zien wie je bent en wat je kan. Grijp die kans!

Het Zuiderzee College: jouw school!

stage

Stage De stage is een onderdeel van Loopbaandossier van LOB (loopbaanoriëntatie en –begeleiding). De leerlingen doen hiermee een goede (werk)ervaring op die belangrijk is voor hun loopbaanontwikkeling en de keuzes die zij moeten maken. Zij leren zo niet alleen veel...

Open Dag

Open Dag

Open dag Ouders en kinderen kunnen onze school komen bekijken op: zaterdag 11 februari 2023 van 10.00 uur tot 13.00 uur.