Projectweek

Welkom bij de Projectweek

Een unieke en bruisende week op onze school! Deze bijzondere periode biedt onze leerlingen de kans om buiten de reguliere lessen deel te nemen aan een verscheidenheid aan activiteiten. Hierbij staat het vinden van een thema of samenhang tussen de activiteiten centraal. We streven ernaar om het onderwijs te verbreden en te verdiepen met een sterk sociaal karakter. Samen activiteiten ondernemen is immers leuker dan alleen. Het draait om plezier hebben, nieuwe dingen leren en ontdekken.

Tijdens Projectweek kunnen leerlingen van alle leerjaren deelnemen aan activiteiten die normaal gesproken niet binnen de reguliere lessen passen. Van een inspirerend bezoek aan het theater tot culturele uitstapjes naar het Instagram Museum, Naturalis, Nemo of het Huis van Hilde in Castricum. Van het ervaren van het strand van Noordwijk door middel van “korren” tot het bijwonen van een graffiti-workshop en het betreden van een spannende lasergame-arena in de gymzalen.

Gedurende deze periode bieden we leerlingen de ruimte en tijd om thematische activiteiten te verkennen, waarbij de nadruk ligt op het ontdekken van talenten en vooral het bevorderen van creativiteit. De afgelopen jaren zijn er verschillende thema’s aan bod gekomen, zoals de Energietransitie (met bezoeken aan vuilverbranding Alkmaar en RWZI Zaandam-Oost), en inspirerende gastsprekers, waaronder I Am Redo (Redouan Ait Chitt), Abel Tamata (voormalig PSV-speler) en Rolf Schrama (para-olympisch deelnemer en Europees Kampioen). Daarnaast bieden we een breed scala aan activiteiten op het gebied van creativiteit, sport, gezelligheid, uitdaging, cultuur, debat, maatschappelijke betrokkenheid (bezoeken aan het provinciehuis of de Tweede Kamer), Techlab, Foodlab en gezondheid inclusief reanimatielessen.

Binnen de Projectweek speelt burgerschap een belangrijke rol, evenals loopbaanontwikkeling (LOB) en samenwerking met het MBO. Deze dagen fungeren als een oefenplaats waarin leerlingen vaardigheden aanleren en ervaringen opdoen die bijdragen aan hun persoonlijke groei en toekomstige loopbaan.

Onze activiteiten worden gegeven en samengesteld door professionals uit verschillende vakgebieden, evenals door docenten van onze eigen school. We bevorderen vakoverstijgende samenwerking tussen verschillende vakgroepen, waardoor er boeiende activiteiten ontstaan die de grenzen van het traditionele curriculum overschrijden.

Jaarlijks zijn er twee projectweken die worden omgetoverd tot een feest van leren en ontdekken. We nodigen onze leerlingen uit om zich open te stellen voor nieuwe ervaringen, grenzen te verleggen en hun creativiteit te laten stromen. De projectweken zijn de hoogtepunten in ons schooljaar, waarbij we samen bouwen aan een inspirerende leeromgeving vol uitdaging, cultuur en gezelligheid.

Kortom: de Projectweek is de week waar leren en plezier hand in hand gaan!

 

stage

Stage De stage is een onderdeel van Loopbaandossier van LOB (loopbaanoriëntatie en –begeleiding). De leerlingen doen hiermee een goede (werk)ervaring op die belangrijk is voor hun loopbaanontwikkeling en de keuzes die zij moeten maken. Zij leren zo niet alleen veel...

Open Dag

Open Dag

Open dag Ouders en kinderen kunnen onze school komen bekijken op: zaterdag 11 februari 2023 van 10.00 uur tot 13.00 uur.